Aroma Sonja

Rugklachten door spit verlichten

Geplaatst op

Rugklachten beïnvloeden het dagelijks leven ernstig. Spit, ook bekend als acute lage rugpijn, is een veelvoorkomende aandoening die wordt gekenmerkt door plotselinge en scherpe pijn in de onderrug. Wat spit precies is en hoe onze chiropractor in Hilversum u helpt bij het verlichten van deze aandoening.

Wat is Spit?

Spit, of acute lage rugpijn, treedt vaak plotseling op en wordt gekenmerkt door hevige pijn in de onderrug. Deze pijn kan variëren van mild tot ernstig en kan gepaard gaan met stijfheid, spierspasmen en moeite met bewegen. Spit kan optreden als gevolg van verschillende factoren, waaronder:

  • Overmatige belasting: het tillen van zware voorwerpen, langdurig buigen of het maken van onverwachte bewegingen kan leiden tot overbelasting van de rugspieren en -gewrichten, wat spit kan veroorzaken.
  • Spierzwakte of onevenwichtigheden: een gebrek aan kracht in de rugspieren of een disbalans tussen verschillende spiergroepen kan de stabiliteit van de wervelkolom verminderen en het risico op spit vergroten.
  • Slechte houding: langdurig zitten of staan in een slechte houding kan extra druk op de rug uitoefenen en bijdragen aan de ontwikkeling van spit.

Hiernaast kan spit natuurlijk andere oorzaken hebben.

Hoe kan chiropractie helpen bij spit?

Chiropractie biedt een effectieve benadering voor het behandelen van spit door zich te richten op het herstellen van de normale functie van de wervelkolom en het verlichten van druk op de zenuwen die verantwoordelijk zijn voor pijn. Enkele manieren waarop chiropractie kan helpen zijn:

  • Chiropractische aanpassingen: door middel van specifieke aanpassingen kan de chiropractor de wervelkolom uitlijnen en de mobiliteit verbeteren, wat kan helpen bij het verlichten van de pijn en stijfheid geassocieerd met spit.
  • Spierontspanningstechnieken: chiropractors kunnen technieken gebruiken zoals massage en triggerpointtherapie om spierspanning te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren, wat kan bijdragen aan het verminderen van pijn en het bevorderen van herstel.
  • Revalidatie-oefeningen: op maat gemaakte oefeningen kunnen helpen bij het versterken van de rugspieren en het verbeteren van de algehele stabiliteit van de wervelkolom, waardoor het risico op toekomstige episoden van spit wordt verminderd.

Waarom naar MoveWell in Hilversum?

Als u last heeft van spit of andere rugklachten, aarzel dan niet om contact op te nemen met MoveWell Hilversum . Onze deskundige chiropractors staan klaar om u te helpen pijn te verlichten en uw leven terug te krijgen. Bezoek onze website op movewell.nl voor meer informatie of bel ons om een afspraak te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen om meer te genieten van aroma’s. Hier zullen we je blijven inspireren.

Contactgegevens

Via info @ aromasonja.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden